Prasidėjo naujosios „Nissan" ikonos gamyba

  • Nissan Sanderlando gamykloje pradėta naujojo „Qashqai" gamyba
  • Investicijos į „Qashqai" gamybą Jungtinėje Karalystėje viršija 500 milijonų svarų sterlingų
  • Darbo jėga Sanderlande pirmą kartą perkopė 7000 darbuotojų
Šiandien, Sanderlando gamykloje Jungtinėje Karalystėje, atidaryta visiškai naujo „Nissan Qashqai" modelio gamybos linija ir piemieji modeliai nuriedėjo nuo konvejerio.

Projektuotas ir pagamintas Jungtinėje Karalystėje, „Qashqai" sukūrė naują automobilių segmentą 2006 metais, o šiandien yra geriausiai parduodamas krosouveris bei populiariausias „Nissan" modelis Europoje.

Po didelio dėmesio susilaukusios premjeros praėjusių metų lapkritį, naujos kartos modelio gamyba pilnu tempu prasidėjo šiandien. Kas 61 sekundė nuo pirmos gamybos linijos nurieda naujas „Qashqai" automobilis.

Šiandien gamykloje surengtoje iškilmingoje ceremonijoje, „Nissan" atstovas, Trevoras Manas, sakė: „Pradėjus gaminti „Nissan Qashqai" 2006 metais, šis modelis pradėjo naują erą - krosouverių erą. Jis pradėjo naują krosouverių segmentą, kuris „Nissan" kompaniją iškėlė į naują lygmenį Europoje ir padėjo mūsų gamyklai Sanderlande nustatyti naujus produktyvumo ir kokybės standartus. Naujasis Qashqai", kaip nauja populiariausio modelio Europoje karta, savo drąsaus dizaino ir segmente pirmaujančių technologijų dėka, vėl pakels krosouverių segmento kartelę ir „Nissan" prekinį ženklą į naują lygmenį."

Tarptautinis ekonominis poveikis gaminant naują „Qashqai" plinta iš Sanderlando į visą pasaulį. 534 milijonų svarų investicijos į naujo modelio kūrimo ir gamybos procesą įtraukė daugiau nei 224 tiekėjus iš 22 šalių, o nauji automobiliai bus eksportuojami į daugiau nei 130 pasaulio rinkų.

„„Qashqai" populiarumą lėmė jo praktiškas dizainas, inžineriniai ir technologiniai sprendimai. Man labai malonu grįžti į Sanderlando gamyklą šiandien ir padėkoti bei pagerbti tūkstančius kolegų iš „Nissan" bei tiekėjams, kurie prisidėjo prie šios sėkmės", sakė Trevoras Manas.

Naujasis „Nissan Qashqai" yra surenkamas Sanderlando gamyklos pirmojoje linijoje, kuri veikia 24 valandas per parą nuo 2010 metų, kad patenkintų išaugusią paklausą. Toje pačioje linijoje yra surenkamas ir 100% elektrinis „Nissan LEAF". Tai pirmasis „Nissan" modelis Europoje, kuris yra surenkamas naudojant bendrą „Renault- Nissan" aljanso platformą.