GAMINTOJAI TOBULINA ELEKTROMOBILIŲ ĮKROVIMO INFRASTRUKTŪROS KONCEPCIJĄ

„Renault Nissan Alliance", „PSA Peugeot Citroën" ir „Mitsubishi Motors" paskelbė nusprendusios Europoje tobulinti ir populiarinti techninį viešai įkraunamų elektra varomų automobilių standartą pagal jau turimą „EV Ready®" koncepciją, išleistą kompanijų „Renault" ir „Schneider Electric".

„EV READY" bendrosiomis schemos priemonėmis, kurios skirtos papildomiems reikalavimams atitikti, Europos rinkoje siekiama užtikrinti tarpusavyje suderinamą įkrovimo infrastruktūros ir elektra varomų arba hibridinių automobilių tinklo veikimą. Laikydamiesi tolesnio šiuo metu vykdomo standarto IEC61851-1 ed2.1 tobulinimo plano, originalios įrangos gamintojai siekia baigti šį sertifikavimo reikalavimų tobulinimo ir formalizavimo procesą. Tvirtinimo schema bus detalizuota ateinančiais mėnesiais.

„EV Ready®" buvo pristatytas 2010 m. birželį. Pradinis tikslas jau pačioje pradžioje buvo tapti prieinamu plačiajai visuomenei bei tapti atpažįstamu elektrinių automobilių įkrovimo sistemų srities standartu. „EV Ready®" techninės galimybės apima nuo žemos įtampos transformatorių iki elektra varomų automobilių.

Taip pat šioje koncepcijoje stipriai akcentuojamas ekonomiškumas ir siekis išlaikyti imlumą naujovėms bei tolesnį tobulinimą.

Šiuo metu daugiau kaip šešiasdešimt Europos energiją tiekiančių kompanijų, tinklo operatorių, tiekėjų ir įkrovimo stočių montuotojų jau tobulina ir pritaiko „EV Ready®" standatus. Prie šio proceso kviečiamos prisidėti ir kitos įmonės.

Patvirtinimo schema šiuo metu remiasi kombinuotuoju savo pačių atitikties deklaracijų ir reguliaraus suderinamumo su automobiliais tikrinimo principu. Artimiausioje ateityje planuojama pereiti prie trečiosios šalies, pvz., akredituotos laboratorijos, atliekamos atitikties patikros.

Kontaktai:
Mindaugas PLUKYS
Viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovas Baltijos šalims, Nissan Nordic Europe OY
+370 614 363 55
mplukys@nissan-europe.com

Taina ERKKILÄ
Director, Communications, NISSAN NORDIC EUROPE OY
+358 (0)50 300 0409
terkkila@nissan-europe.com