Holivudo žvaigždė Margot Robbie elektromobilį sieja su švaresne, saugesne ir teisingesne ateitimi

2.10.2017 — Pasaulyje, kuriame elektros naudojimas tampa dominuojančiu, apie 1,3 milijardo žmonių vis dar gyvena bendruomenėse, kuriose elektros tiekimas ribotas arba elektros energija iš viso nepasiekiama. Daugelis kitų žmonių turi ribotą priėjimą prie transporto infrastruktūros.

 

„Nissan Futures 3.0" renginyje, kuris vyko Osle, „Nissan" pristatė tris naujus tvarumo projektus, kurių tikslas panaudoti kompanijos įgūdžius, išradingumą ir patirtį, įgytą veikiant pasaulinėse darbo rinkose, kad ūtų galima pakeisti ir sukurti visiems švaresnį, saugesnį ir teisingesnį pasaulį.

 

Trys projektai sukoncentruoti į aprūpinimo elektros energija ir mobilumo sritis. Nukreipti į socialiai jautrias bendruomenes. Bus siekiama, kad į transportą būtų žvelgiama plačiau.

 

Garethas Dunsmore’as, „Nissan Europe" elektrinių transporto priemonių padalinio vadovas, teigė: „Pasaulyje sparčiai augant miestų populiacijai, tokios problemos, kaip energijos prieinamumas, klimato kaita ir prastos kokybės oras, panašu, tik blogės, nei gerės. Svarstėme: kaip galime išnaudoti savo tarptautinę patirtį ir inovacijas, kad padėtume sukurti visiems šviesesnę, elektrinę ateitį visiems. Ar yra geresnis būdas, nei tiekti energiją ir transportą žmonėms tvariu ir teisingu būdu?

 

Kiekvienas iš šių projektų bus vykdomas 2018 metais ir bus kruopščiai vertinamas. Jeigu jie pasitvirtins kaip naudingi, „Nissan" imsis veiksmų, kad juos išplėstų. Metų bėgyje kompanija informuos apie vykdomų projektų eigą.

 

Šie trys eksperimentiniai projektai siekia panaudoti elektromobilio baterijoje sukauptą energiją ne tik jam varyti. Jų dėmesys bus skirtas pažeidžiamiausioms bendruomenėms arba toms, kurioms reikalinga pagalba. Tai apima:

 

  • elektros tiekimo mikrotinklo įrengimą, kuris užtikrintų elektros maitinimo šaltinį vietos bendruomenėms besivystančiose šalyse, neturinčioms tvarios prieigos prie energijos šaltinio. Taip bus užtikrinamas pagrindinių poreikių, kaip mokslas ir sveikatos priežiūra, aprūpinimą. 
  • Dirbdami su vietos savivaldomis Europoje, taikysime „Nissan" elektros ekosistemos principus tiems, kam to labiausiai reikia. Tai apima socialinių būstų aprūpinimą saulės energijos sistemomis, „Nissan xStorage", „Vehicle-to-Grid" technologija ir naujaisiais „Nissan LEAF", skirtais bendram naudojimui. 
  • Bendradarbiaudami su organizacijomis vietovėse, kuriose įvyko gamtiniai kataklizmai, ieškosime būdų, kaip „Nissan" darbuotojai ir technologijos galėtų padėti. Pavyzdžiui, „Nissan e-NV200" furgonas su sumontuotais papildomais akumuliatoriais galėtų būti naudojamas kaip mobilus rezervinės elektros energijos šaltinis, nutrūkus energijos tiekimui arba naudojamas vietovėse, kuriose nėra elektros.

 

Garethas Dunsmore’as kartu su aktore ir „Nissan" elektromobilių ambasadore Margot Robbie, „Nissan Futures 3.0" renginyje pristatė šiuos tris naujus projektus. Ji teigė: „Mūsų gyvenime vis labiau dominuoja elektra, tačiau liūdna tiesa ta, kad daug žmonių visame pasaulyje vis dar neturi prieigos prie patikimo elektros energijos šaltinio. Projektai, kokius „Nissan" pristatė šiandien, gali visiškai pakeisti žmonių gyvenimus ir padėti sukurti švaresnę, saugesnę ir teisingesnę ateitį visiems."

 

Norėdami sužinoti daugiau apie Margot Robbie „Nissan" elektrinių transporto priemonių ambasadorės vaidmenį, peržiūrėkite šį trumpą filmą.