Naujosios „Nissan Micra“ saugumas įvertintas penkiomis žvaigždutėmis

  • Naujoji „Micra" gauna aukščiausius įvertinimus žvaigždutėmis pagal naujausią dvejopo bandymo sistemą
  • Rezultatai: suaugusių keleivių sauga – 91 %; vaikų keleivių sauga – 79 %
  • Naująją „Micra" galima įsigyti visose „Nissan" atstovybėse, kaina nuo 12 400 eurų.

 

1.6.2017 – Naujajai „Nissan Micra" su pažangaus vairavimo technologijų paketu „Safety Pack" „Euro NCAP" suteikė penkių žvaigždučių saugos įvertinimą.

 

„Micra" išbandyta pagal „Euro NCAP" naujausius protokolus, kuriuos taikant galima atlikti dvejopą automobilio vertinimą ir suteikti du atskirus įvertinimus žvaigždutėmis. Saugos priemonių komplektas „Safety Pack" yra visų „Micra", parduodamų Lietuvoje, standartinėje įrangoje, taigi mūsų šalyje įsigyti galima tik 5 žvaigždutėmis įvertintos „Micra" automobilius. Saugos priemonių komplektą „Safety Pack" sudaro išmanioji nukrypimo iš eismo juostos prevencijos sistema, išmanioji avarinio stabdymo sistemą su pėsčiųjų atpažinimo funkcija ir automatine tolimųjų/artimųjų šviesų valdymo sistema.

 

„Micra" yra vienintelis šiuo metu parduodamas B segmento hečbekas, įvertintas penkiomis žvaigždutėmis pagal naujausius „Euro NCAP" bandymo kriterijus. Naujosios „Micra" bandymo rezultatai – 91 % suaugusių keleivių sauga ir 79 % vaikų keleivių sauga. Pėsčiųjų sauga įvertinta 79 %.

 

Kadangi saugos priemonių komplektas „Safety Pack" įeina į standartinę naujosios „Micra" įrangą, į priekinę avarinę stabdymo sistemą įtraukta ir pėsčiųjų atpažinimo technologija. Į saugos priemonių komplektą taip pat įeina išmanioji nukrypimo iš eismo juostos prevencijos sistema, pirmą kartą montuojama tokio tipo automobilyje. Ši sistema koreguoja automobilio riedėjimo kryptį jeigu pradedama išvažiuoti iš savo eismo juostos, pvz., kirtus vidurinę eismo juostą vairas šiek tiek vibruoja, o automobilio stabdžiai įjungiami automatiškai. Jie įjungiami atskirai, atsižvelgiant į reikiamą važiavimo kryptį, kad vairuotojas būtų švelniai nukreiptas atgal į reikiamą eismo juostą.

 

„Euro NCAP" įvertintas saugos priemonių komplektas „Safety Pack" padėjo naujajai „Micra" gauti aukščiausią penkių žvaigždučių saugos įvertinimą.

 

Kiekvienos naujosios „Micra" komplektacijoje yra šešios saugos oro pagalvės, neprisegtų diržų įspėjimo sistema bei saugos diržo aukščio reguliavimo funkcija, skirta priekinėms sėdynėms. Naujojoje „Micra" yra „Isofix" automobilinės vaikiškos kėdutės tvirtinimo sistema, kurią galima naudotis priekinėje keleivio sėdynėje, kad būtų užtikrinta geriausia įmanoma vaiko apsauga.

 

Papildomos saugos funkcijos, kiekvienoje „Micra", apima elektroninę stabilumo programą, stabdžių antiblokavimo sistemą ir pajudėjimo įkalnėje pagalbos sistemą. Taip pat sumontuota greičio ribojimo funkcija, automatinis priekinių žibintų aukščio reguliavimas, automatiniai avariniai žibintai ir padangų slėgio kontrolės sistema.