NISSAN QASHQAI - POPULIARIAUSIAS LENGVASIS AUTOMOBILIS LIETUVOJE

"Nissan Qashqai" pasirodžius rinkoje, jo populiarumas, kaip raketa šovė į viršų. Jis tapo naujo segmento pradininku bei geriausiai parduodamu lengvuoju automobiliu Lietuvoje. "Qashqai"populiarumą lėmė kainos ir kokybės santykis, o Lietuvos pirkėjai pagaliau galėjo įgyvendinti savo svajonę - turėti aukšta prošvaisa pasižymintį automobilį už prieinamą kainą.

Pirmasis "Nissan Qashqai" nuriedėjo nuo konvejerio tik prieš ketverius metus, o jau šiandien jis geriausiai parduodamas lengvasis automobilis Lietuvoje. Kovą parduoti 132 vienetai.Mažasis "Nissan Qashqai" broliukas "Juke" taip pat patenka į populiariausiųjų dešimtuką. Šiam modeliui debiutavus 2010 metų rudenį, per2011 jų parduota net 528, o šių metų kovą net 90.

"Nissan" kompanija nepaliauja tobulinusi savo produktus ir vykdydama savo pažadą nuolatos mažinti automobilių emisijas, „Nissan" praėjusių metų rudenį rinkai rinkai pristatė naują geriausiai parduodamo „Qashqai" automobilio „Pure Drive" versiją su 1,6 litro dyzeliniu varikliu, išvystančią 130 AG ir net 320 Nm sukimo momentą, tačiau išskiriančią tik 129 g/km CO2 ir sunaudojančią tik 4,9 l/km degalų.

Vaizdo siužetas - http://www.youtube.com/watch?v=uVjL1_LGpI4&feature=related

Šių metų pradžioje „Nissan" kompanija žengė dar vieną novatorišką žingsnį ir "Qashqai" modelyje įdiegė panoraminio vaizdo sistemą, kuri yra puiki pagalba statant automobilį. Panoraminio vaizdo monitoriuje naudojamos keturios plataus kampo vaizdo kameros (priekinė, galinė ir dvi šoninės), todėl statydami automobilį galite matyti bet kurios šių kamerų transliuojamą vaizdą pasirinktinai arba visą 360° panoramą, taip vadinamą, vaizdą iš paukščio skrydžio. Sistemos „Nissan Connect" jutikliniame ekrane rodomo vaizdo padedami galite nepaprastai vikriai ir tiksliai statyti automobilį, nė kiek nesibaimindami ką nors užkliudyti.

Vaizdo siužetas- http://www.youtube.com/watch?v=V06d1co4pk8

Dar viena gera žinia, „Nissan" pradėjo komplektuoti "Qashqai" modelius su 1,6 l benzininiu varikliu ir automatine pavarų dėže su varijatoriumi(CVT).Automobilistapoekonomiškesnisir su mažesnėmis emisijomis.Šiuo sprendimu"Nissan" dar kartą įrodė, kad "Qashqai" yra puikus pirkinysbesidairantiems kainos ir kokybės santykio.

Vaizdo siužetas - http://www.youtube.com/watch?v=vgd0wbde3hE&feature=related