„Nissan“ autonominių transporto priemonių bandymus perkelia į Europą

  • Praktiniai bandymai Londono eisme
  • Daugiakontinentės „Nissan" plėtros programos dalis
  • Autonominiai automobiliai yra pagrindinis „Nissan" išmaniojo mobilumo strategijos elementas

„Nissan" kompanija pristato savo įsipareigojimą kurti automobilius be emisijų ir siekį sumažinti mirtinų atvejų skaičių keliuose. Žiniasklaidos atstovams suteikta galimybė susipažinti su naujos kartos autonominio automobilio prototipu, kurio bandymai realiomis eismo sąlygomis prasideda Londone.

Tokie „Nissan" autonominio automobilio bandymai Europoje atliekami pirmą kartą. Panašūs bandymai jau vyko bendros paskirties keliuose Japonijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šiais bandymais siekdama patikrinti autonominio vairavimo technologijas realaus gyvenimo situacijose.



Keleivių vietose įsitaisę renginio svečiai turėjo galimybę stebėti, kaip veikia technologija, kurią sudaro, pavyzdžiui, milimetrinio diapazono radiolokacinė stotis, lazeriniai skeneriai, kameros, didelio greičio kompiuterinės įranga ir specializuota HMI („Human Machine Interface" (liet. „žmogaus ir mechanizmo sąsaja")). Įvedus kelionės tikslą navigacijos sistemoje, šie prietaisai valdo automobilį autonominiu būdu greitkelyje ir miesto keliuose.

Takao Asami, „Nissan" vyriausiasis viceprezidentas tyrimams ir pažangiajai inžinerijai, sako: „Svarbiausias dalykas „Nissan" kompanijai ir jos darbuotojams yra inovacijos ir išradingumas. Šis ateities „Nissan" autonominio vairavimo technologijos bandymas sudėtingomis Londono gatvių sąlygomis pabrėžia mūsų pasiryžimą suteikti savo klientams galimybe naudotis „Nissan" išmanaus mobilumo paslauga."

Nesenai, „Nissan" paskelbė apie autonominio vairavimo technologijas, kurios artimoje ateityje bus diegiamos tiek atnaujintame „Qashqai", tiek naujajame „Nissan LEAF". Šiuose modeliuose bus įdiegta „ProPILOT" autonominio vairavimo technologija, kuri suteiks galimybę autonominiu būdu valdyti automobilį greitkeliuose važiuojant viena juosta. Praėjusiais metais Japonijoje  „Nissan" pristatė pirmąjį savo modelį „Serena" su įdiegta „ProPILOT" technologija. „Nissan Serena", laimėjo 2016–2017 m. Japonijos metų automobilio inovacijų apdovanojimą.

Planuojama šią technologiją pristatyti JAV ir Kinijos rinkose. Autonominio vairavimo technologija, važiuojant keliomis juostomis, užtikrins automatinį persirikiavimą į kitas juostas greitkeliuose. Ją planuojama įdiegti 2018 m., o autonominio vairavimo miesto keliuose ir sankryžose technologiją – 2020 m.

„Nissan" išmanusis mobilumas

Pasaulis patiria didžiulių iššūkių, tokių kaip, klimato kaita, eismo spūstys, mirtinos avarijos keliuose ir didėjantis oro užterštumas. „Nissan" pasiruošusi spręsti šiuos iššūkius, gamindama saugesnes, išmanesnes ir malonesnes vairuoti transporto priemones, ir turi galutinį tikslą sukurti nulinių emisijų transporto priemones, kurios padės išvengti aukų keliuose. „Nissan" išmanaus mobilumo programa nubrėžia gaires, kaip to bus siekiama.

Vadovaudamasi mobilumo visiems vizija, „Nissan" vysto šias inovacijas, perkelia jas iš prabangių segmentų į kompaktiškus masinės gamybos modelius ir siekia, kad jos taptų prieinamos visiems. „Nissan" gaminami automobiliai tampa jų savininkų partneriais.

„Nissan" išmanusis mobilumas apima tris pagrindines inovacijų sritis.

„Nissan" išmanusis vairavimas padeda suteikti klientams daugiau pasitikėjimo, padidina kiekvieno automobilyje esančio keleivio saugumą, kontrolę ir patogumą. Autonominio vairavimo komponentai jau įdiegti į „Nissan" automobilius, kartu įdiegus įvairias pažangias saugumo charakteristikas, įskaitant išmaniąją aplinkinio vaizdo sistemą ir išmaniąją nukrypimo iš eismo juostos prevencinę sistemą. Autonominio vairavimo technologijos šiandien jau yra diegiamos į „Nissan Serena" – pirmąjį kompanijos masinės gamybos modelį su „ProPILOT" technologija. „Nissan" planuoja išplėsti šios technologijos taikymą ir kitiems modeliams parduodamiems Europoje, Japonijoje, Kinijoje ir Jungtinėse Valstijose. „Renault" ir „Nissan" aljansas iki 2020 m. planuoja gamoje turėti net 10 modelių su šia technologija.

„Nissan" išmaniosios galios programa ir toliau siekia mažinti taršą ir didinti degalų ekonomiją. „Nissan" laikosi holistinio požiūrio – gaminant dar efektyvesnius vidaus degimo variklius ir diegiant dar pažangesnes technologijas į mūsų elektrines transporto priemones, siekiama nulinių emisijų. Kompanija ir toliau vystys galios pavaros technologijų įvairovę, vadovaudamiesi „Nissan" išmaniosios galios, kuri yra labiausiai tinkama įvairiems rinkos segmentams ir skirtingiems pasaulio regionams, principais. Mūsų asortimentui būdinga plati elektrinių transporto priemonių technologijų įvairovė, neskaitant 100 % elektrinių transporto priemonių. Tai hibridiniai ir kuro elementais varomi automobiliai. Kiekviena nauja technologija papildo asortimentą, tačiau neišstumia kitų technologijų.

„Nissan" išmaniosios integracijos programa užtikrina glaudesnius vairuotojų ryšius, susiedama „Nissan" automobilius su visuomene. „Nissan" padeda sukurti tvarią ekosistemą, kuri užtikrintų automobilių sąveiką su žmonėmis, kitais automobiliais ir kelių infrastruktūra.  Šis požiūris galiausiai sudarys sąlygas eksploatuoti transporto priemones nuotoliniu būdu, sumažinti eismo spūstis ir pagerinti energijos valdymą.

„Nissan" išmanusis mobilumas nesiekia, kad žmonės nedalyvautų vairavimo procese. Priešingai, juo „Nissan" klientams norima sukurti geresnę ateitį, kurioje automobiliai būtų jų partneriai, ir kurioje vairuotojai labiau pasitikėtų savimi bei turėtų daugiau ryšio paslaugų.