„DATSUN" ŽENGIA Į RUSIJOS RINKĄ

  • „Datsun" debiutuoja Rusijos rinkoje: pristatomas visiškai naujas keturių durų penkiavietis šeimyninis sedanas „Datsun on-DO". 
  • „Datsun on-DO": 
  • ... yra tvirtas, erdvus, patikimas ir modernus automobilis. 
  • ... persmelktas japoniškos dvasios ir kokybės. 
  • ... specialiai sukonstruotas Rusijos rinkai, o jo dizainas sukurtas Japonijoje. 
  • „Datsun" papildo „Nissan" ir „Infiniti" automobilių gretas, siekiant patenkinti paklausą visuose Rusijos automobilių rinkos segmentuose. 

Rusijos pirkėjų siekis turėti savo pirmąjį japonišką automobilį šiandien jau nebėra vien svajonė. Ji tapo pasiekiama dėl rinkoje pasirodančio „Datsun" prekės ženklo su pirmuoju „Datsun" modeliu „on-DO". „Datsun" prekės ženklas Rusijos rinkoje oficialiai pristatomas pirmą kartą per visą savo istoriją. Šioje šalyje debiutuojanti automobilių markė atsineša savo aiškią ir patrauklią koncepciją.

„Datsun" yra viena seniausių markių automobilių pramonėje. Rusijoje jis pasirodo praėjus lygiai 100 metų, kai Japonijoje buvo sukurtas pirmasis „DAT" automobilis.

„Datsun" pasirodymas Rusijos rinkoje lemia išskirtinę „Nissan Motor Corporation" padėtį šioje šalyje, nes Rusija yra pirmoji rinka regione, kur bus parduodami visų trijų bendrovės markių - „Nissan", „Infiniti" ir „Datsun" automobiliai, užtikrinant unikalią pasiūlą iš esmės visuose rinkos segmentuose.

Pristatydamas šį prekės ženklą, „Nissan Motor" prezidentas ir generalinis direktorius Carlosas Ghosnas teigė: „Šiandien Rusija pagal dydį yra penkta rinka, kurioje mūsų bendrovė plėtoja savo veiklą. Per ateinančius trejus metus šioje šalyje mes planuojame patrigubinti savo prekybos rezultatus ir dukart padidinti užimamą rinkos dalį. Tikimės, jog „Datsun" prekės ženklas padės įgyvendinti šį siekį, sudarydamas ne mažiau nei vieną trečdalį bendros prekybos apimties. Pasitelkdami per 80 metų sukauptą mūsų bendrovės automobilių projektavimo ir gamybos patirtį, taip pat mūsų aljanso partnerio - „AVTOVAZ" - inžinerinį potencialą, rinkos žinias ir gamybos pajėgumus, mes pristatysime XXI amžiaus „Datsun" modelių asortimentą. Šie automobiliai patenkins visus Rusijos vairuotojų poreikius bei troškimus."

„Datsun on-DO" yra pirmasis Rusijoje siūlomas šios markės automobilis. Tai erdvus keturių durų penkiavietis šeimyninis sedanas, kurio ilgis siekia 4337 mm, plotis - 1700 mm, o aukštis - 1500 mm. Jis išsiskiria talpiausia visoje klasėje bagažine (530 l).

„Datsun on-DO" dizainas sukurtas Japonijoje, pažangiame „Nissan" pasauliniame dizaino centre. Automobilio kūrimo ir inžineriniai darbai buvo atliekami Rusijoje, „AVTOVAZ" gamykloje, juos patikint tarptautinei inžinierių grupei. Kaip ir kiekvienas „Nissan Motor Corporation" produktas, šiems automobiliams būdingas aukštas kokybės ir techninis lygis. Suvienijus pasaulines ir vietines jėgas, buvo sukurtas modernaus ir originalaus dizaino automobilis su idealiai prie Rusijos kelių ir klimato sąlygų pritaikytomis eksploatacinėmis savybėmis.

„Datsun" galios šaltinis - patikimas, efektyvus ir malonų vairavimo jausmą užtikrinantis 87 AG 1,6 l benzininis variklis. Automobilis bus pardavinėjamas už itin patrauklią kainą - už mažiau nei 400 000 rublių. Išsamesnė informacija apie kainas bus paskelbta prieš prasidedant prekybai.

„Datsun on-DO" bus gaminamas Rusijoje, Tolijačio mieste esančioje„AVTOVAZ" gamykloje.

Prekyba šiais automobiliais prasidės šių metų vasarą.

„Rinkose pasirodantis „Datsun" prekės ženklas yra siejamas su moderniais, patraukliais, praktiškais ir patikimais naujais automobiliais. Tai laisvę simbolizuojantis naujai atrastas ženklas. „Datsun" modeliai išsiskiria nauju, nestandartiniu dizainu ir siūlo naujos kartos pirkėjams šiuolaikinius inžinerinius sprendimus, stilių bei naujas galimybes", - kalbėjo bendrovės viceprezidentas ir „Datsun" pasaulinės plėtros vadovas Vincentas Cobee.

„Mes kruopščiai ištyrėme savo klientų poreikius bei siekius ir daug dirbome, idant sukurtume vietos sąlygoms idealiai pritaikytus automobilius kiekvienoje rinkoje, kur jais bus prekiaujama. „Datsun" automobiliai yra šio darbo vaisius. Jie pateiks naujos kartos perspektyviems klientams naują prieinamo, patikimo ir smagaus vairuoti automobilio sampratą", - pridūrė Cobee.