NAUJAJAM „NISSAN QASHQAI" - „EURONCAP" PENKIŲ ŽVAIGŽDUČIŲ ĮVERTINIMAS

  • Maksimalus taškų skaičius už vairuotojo apsaugą priekinio ir šoninio smūgio atveju.
  • Puikūs vaikų apsaugos testo rezultatai.
  • Naujajame „Qashqai" panaudotos novatoriškos „Saugos skydo" technologijos padeda išvengti avarijų.

Naujajam „Nissan Qashqai" nepriklausoma saugos tyrimų organizacija „EuroNCAP" suteikė penkių žvaigždučių įvertinimą.

Šis naujas modelis, kuris jau parduodamas Lietuvoje, turi daug naujų ir labai inovatyvių saugos funkcijų, kurios padėjo jam užtikrintai įveikti visus griežtus „EuroNCAP" bandymus ir gauti maksimalų penkių žvaigždučių vertinimą.

Aukšto lygio apsauga

„Qashqai" salonas priekinio smūgio atveju išliko stabilus, o poveikis manekenams byloja apie gerą vairuotojo ir keleivio kelių bei kojų apsaugą. Vairuotojo manekenas už gerą visų kūno dalių apsaugą gavo maksimalų taškų skaičių. Didžiausias galimas taškų skaičius surinktas ir už apsaugą šoninio smūgio atveju. Manekeno visos kūno dalys išliko gerai apsaugotos.

Kuriant ir projektuojant naująjį „Qashqai" buvo stengiamasi užtikrinti maksimalią vaikų apsaugą. Keleivio vaiko saugos bandymuose automobilis pasirodė puikiai. Dinamiškuose bandymuose su 18 mėnesių kūdikį imituojančiais manekenais, įvertinus manekenų patirtą poveikį, „Qashqai" už  vaikų apsaugą gavo maksimalų taškų skaičių.

Galiausiai maksimalus įvertinimas skirtas ir už pėsčiojo kojų apsaugą priekinio susidūrimo atveju. „Qashqai" priekinis buferis puikiai sugėrė smūgio bangą.

 

Sauga užprogramuota nuo pat pradžių

Vienas svarbus faktorius, kodėl „Qashqai" gavo tokį aukštą „EuroNCAP" įvertinimą, yra labai modernių jo saugos funkcijų visuma. Naujojo „Qashqai" elektroninės sistemos sudaro modernią „Nissan Saugos skydo" paketą ir užtikrina vairuotojui ir keleiviams itin aukšto lygio pasyviąją apsaugą. Naujojo „Qashqai" „Saugos skydo" technologijų sąraše yra priekinio avarinio stabdymo, vairuotojo dėmesio išlaikymo, įspėjimo apie nukrypimą iš eismo juostos, pagalbinė tolimųjų šviesų ir kelio ženklų atpažinimo sistemos. „Nissan Saugos skydas" taip pat turi „aklos matymo" zonos įspėjimo ir judančių objektų aptikimo sistemas, kuriomis naudotis leidžia gerai žinoma „Nissan" aplinkinio vaizdo technologija su keturiomis vaizdo kameromis.

Naujasis „Qashqai" diktuoja antros kartos krosoverio madą

Naujojo „Nissan Qashqai" stuburą sudaro aukščiausios klasės technologija, antros kartos krosoverių dizainas ir pagerintos dinaminės savybės. Remdamasi gausiomis žiniomis ir patirtimi, sukauptomis pardavus daugiau kaip du milijonus pirmosios versijos modelių, „Nissan" kompanija sukūrė išties tobulą šeimos automobilį.

Naujasis „Qashqai" perėmė geriausias pirmosios kartos modelio savybes bei stiprybes ir yra unikalus bei visiškai originalus stiliaus, technologijų ir malonumo derinys.

Įspūdinga sėkmės istorija... dabar

Penkios „EuroNCAP" bandymų žvaigždutės - tai dar vienas aukšto lygio laimėjimas „Qashqai" sąskaitoje. Nesenai šis antrosios kartos kūrinys jau spėjo sulaukti aukštų įvertinimų pasaulio žiniasklaidoje. Pavyzdžiui, svarbus JK leidinys What Car? naujajam „Qashqai" skyrė Metų automobilio 2014 titulą.

Rekordus mušančioje „Nissan" Sanderlando gamykloje (JK) naujojo automobilio gamyba vyksta pilnu tempu - naujas modelis užbaigiamas kas 61 sekundę.

Naujasis „Qashqai" - išties tarptautinis automobilis

Suprojektuotas ir sukonstruotas Europoje ir skirtas Europai, naujasis „Qashqai" yra „Nissan Design Europe" (Londonas, JK) ir „Nissan Technical Centre Europe" (Krenfildas, JK ir Barselona, Ispanija) specialistų kūrinys. Daug prisidėjo ir „Nissan" dizaineriai bei inžinieriai iš Japonijos.

###

Apie „Nissan" Europoje

„Nissan" yra daugiausiai veiklos Europoje vykdantis užsienio gamintojas. Įmonėje dirba daugiau nei 14 500 žmonių, atliekančių projektavimo, tyrimo ir plėtros, gamybos, logistikos, pardavimų bei rinkodaros darbus. Praėjusiais metais „Nissan" gamyklose Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje ir Rusijoje buvo pagaminta daugiau nei 635 000 įvairių automobilių: apdovanojimus laiminčius „crossover" klasės automobilius, SUV ir komercinės klasės automobilius ir populiariausią pasaulyje elektromobilį Nissan LEAF, kurio klientų pasitenkinimo indeksas siekia net 97%, o net 95% savininkų jį rekomenduotų įsigyti kitiems. Šiandien Europai „Nissan" siūlo 24 skirtingus ir naujoviškus gaminius bei turi galimybę tapti pirmaujančiu Azijos prekės ženklu Europoje.

Nissan Nordic Europe Ltd.

Nissan Nordic Europe Oy yra Nissan importo ir marketingo padalinys veikiantis Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Kompanijoje dirba apie 181 darbuotojai, o būstinė įsikūrusi Suomijoje.www.nissan.lt