Per 2017 m. Ženevos automobilių parodą „Nissan“ pateikė savo automobilizmo ateities viziją

  • Naujasis „Qashqai" automobilis su atnaujintu išorės dizainu, aukštesnės kokybės salono apdaila, naujomis technologijomis ir pagerinta dinamika tapo renginio žvaigžde
  • 2017 m. atnaujintą krosoverį galima pasirinkti su „ProPILOT" autonominio vairavimo sistema, suteikiančia klientams dar labiau užtikrintą vairavimą ir didesnę laisvę
  • Naujasis modelis yra „Nissan" išmaniojo mobilumo programos dalis, diegianti nuostabias inovacijas į vairavimo technologijas, variklį ir pavarų dėžę bei energijos integravimą

 

Dar vienas labai svarbus „Nissan" žingsnis išmanesnės automobilizmo ateities link pristatomas 2017 m. Ženevos automobilių parodoje.

 

Visų dėmesio centre yra naujasis „Nissan Qashqai", siūlantis platų aukščiausios kokybės patobulinimų pasirinkimą, modernų atnaujintą dizainą ir patobulintas dinamines charakteristikas. Automobilyje, švenčiančiame 10 metų lyderiavimo visureigių segmente jubiliejų, sumontuota dar daugiau „Nissan" išmaniojo mobilumo technologijų.

 

Šiandien „Nissan" pristato dar vieną technologiją – inovatyvią „ProPILOT" autonominio vairavimo sistemą, kurią jau 2017 metais galima bus pasirinkti naujajame „Qashqai".

 

„Nissan" išmanusis mobilumas yra prekių ženklo projektas, orientuotas į automobilizmo ateitį, nulinę taršą ir mirtinų avarijų keliuose išvengimą. Šis projektas pirmą kartą buvo pristatytas prieš metus, 2016 m. Ženevos automobilių parodoje. Nuo to laiko buvo gerokai pasistūmėta visose trijose pagrindinėse projekto srityse – pažangusis vairavimas orientuotas į automobilio vairavimą; pažangusis maitinimas orientuotas į aprūpinimą energija; pažangioji integracija – platesnė investavimo strategija į automobilio vaidmenį bendruomenės gyvenime.

 

Šiandieniai pažangiojo vairavimo pasiekimai apima viešą sklandaus autonominio mobilumo (SAM) sistemos demonstravimą. Tai yra NASA sukurta technologija, padėsianti autonominiams automobiliams išvengti netikėtų kliūčių.

 

„Nissan" automobilio prijungimo prie tinklo technologija yra pažangiosios integracijos dalis. Šiuo metu atliekami bandymai įvairiose šalyse, įskaitant Daniją ir Jungtinę Karalystę. Pirmuosius egzempliorius klientai jau įsigijo ir šie suteikia savo šeimininkams galimybę parduoti energiją atgal į elektros tinklą.

 

Panašiai veikia „Nissan" antrinio akumuliatorių panaudojimo energijos saugojimo technologija: akumuliatorių iš naudotų „Nissan LEAF" automobilių išėmimo procesas vis spartėja. Pirmieji „Nissan xStorage" įrenginiai jau naudojami namuose ir biuruose, taip pat tiekia energiją Amsterdamo arenai, kurioje įsikūręs „Ajax" futbolo klubas.

 

„Nissan BladeGlider" prototipas supažindina su didelio našumo „Nissan" elektromobilio inovacijomis ir naudojimo teikiamu žavesiu, be to, yra labai svarbi pažangiojo maitinimo strategijos dalis. Vasarį „Nissan" atskleidė, kaip sukėlė šurmulį Monako gatvėse, kai į jas išvažiavo naujoji elektromobilio ambasadorė – Holivudo aktorė Margot Robbie.

 

„Nissan" paskelbė, kad geriausiai pasaulyje parduodamo elektromobilio „Nissan LEAF" greitai pasirodysiantis antrosios kartos modelis bus pateikiamas su „ProPILOT" autonominio vairavimo technologija.

 

„ProPILOT" valdo vairą, greitėjimą ir stabdymą važiuojant viena juosta greitkelyje, bei suteikia didesnį vairavimo užtikrintumą, geresnę kontrolę ir didesnę laisvę. Šia sistema jau naudojasi „Nissan Serena" pirkėjai Japonijoje.

 

O praėjusią savaitę „Nissan" surengė spaudoje didelį atgarsį palikusią akciją Londono viešojo naudojimo keliuose, kai pirmą kartą Europoje demonstruota pažangesnė „ProPILOT" versija.

 

Paulas Willcoxas, „Nissan Europe" vadovas, komentuoja: „Tiek daug buvo pasiekta per metus po mūsų „Nissan" išmaniojo mobilumo projekto, kurio tikslas yra, kad nebebūtų taršos ir mirtinų avarijų keliuose, paskelbimo. Tokie modeliai, kaip naujasis „Nissan Qashqai", pristatyti Ženevos automobilių parodoje, yra mūsų jaudinančios kelionės, kurios tikslas pažangesnė automobilizmo ateitis, pradžia."