ATEITIES DEGALINĖ

„Nissan" kompanija, elektrinių transporto priemonių gamybos lyderė, pirmą kartą leido pažvelgti į ateities degalinės koncepcijos viziją, kartu su novatoriškais architektais „Foster + Partners", suprojektavusiais pastatą „30 St Mary Axe" Londone, tvarius urbanistinius Masdaro miesto teritorijų planus ir žymių įmonių būstines, pvz., Kalifornijoje įsikūrusį „Apple Campus".

 

Pristatome 20 sekundžių vaizdo anonsą. Tai, yra galutinės koncepcijos, kuri bus atskleista kitų metų kovo mėnesį, vizualizacija. 

David Nelson, „Foster + Partners" dizaino vadovas: „Žvelgiant į ateinančius 10 metų, autonominiai automobiliai, dirbtinis intelektas ir įvairūs ryšio palaikymo būdai paplis dideliu tempu, o mūsų, kaip architektų, darbas yra įkvėpti ir palaikyti šiuos pokyčius".

 

„Išankstinis pasirengimas šiai plėtrai ir technologijų integravimas, suteikiant miestiečiams nepastebimo perėjimo patirtį, yra labai svarbus, norint sukurti mums tarnaujančius miestus".   

Anonsą, kuriame rodomas perkamiausias visiškai elektrinis „Nissan LEAF", galima peržiūrėti čiahttps://www.youtube.com/watch?v=L27CYA2Tvl8&feature=youtu.be. Praėjusį mėnesį „Nissan" pranešė apie 7 kW belaidžio įkrovimo įrenginį, lengvai galintį per naktį įkrauti didelį akumuliatoriaus bloką, pvz., 500 km, 60 kW bloką, šiuo metu kuriamą kompanijos tyrimų ir plėtros būstinėje Atsugi, Japonijoje.

Richard Candler, pažangios produktų strategijos generalinis vadovas: „Nuo 2010 m. pirmaujame nulinių emisijų mobilumo srityje, šiuo projektu siekiame įkvėpti žmones keliauti kartu su mumis.

„Aplinkinis pasaulis keičiasi ir šie pokyčiai mums atrodo labai jaudinantys. Augant susietiems miestams, degalų papildymas gali būti įdiegtas pačiuose kasdienio gyvenimo pamatuose – nepriklausoma infrastruktūra yra jau praeities technologija."

21-osios JT konferencijos skirtos klimato kaitai (COP21) metu „Nissan" pristatė kuriamą novatorišką sistemą , kuri leidžia perduoti energiją iš transporto priemonės į elektros tinklą bei pažangą akumuliatorių antrinio panaudojimo srityje, kuri leis vairuotojams valdyti asmeninius „energijos centrus", turinčius galimybę kaupti, naudoti arba grąžinti elektros energiją į tinklą.