GALIA ŽMONĖMS: „NISSAN“ IR „ENEL“ PRADEDA PIRMUOSIUS IŠMANAUS TINKLO BANDYMUS

  • Elektrinis automobilis taps namų „energijos centru", leisiančiu įsisavinti atsinaujinančią energiją ir kaupti ją automobilyje
  • „Nissan" pradės išmanaus tinklo bandymus, bendradarbiaudama su energijos tiekėju„ENEL" 
  • Visame pasaulyje parduota daugiau nei 200 000 „Nissan LEAF"

Po 21-osios JT konferencijos apie klimato kaitą (COP21), vykusios Paryžiuje, „Nissan" pranešė apie novatoriškos perdavimo iš transporto priemonės į elektros tinklą sistemos kūrimą, kuri leis vairuotojams vairuotojams valdyti asmeninius „energijos centrus", turinčius galimybę kaupti, naudoti arba grąžinti elektros energiją į tinklą.

 

„Nissan" pradės išmanaus tinklo bandymus, bendradarbiaudama tarptautiniu su energijos gamintoju ir tiekėju „ENEL". 

Svarbi šios partnerystės dalis yra „Nissan" ir „ENEL" įsipareigojimas dirbant kartu išnagrinėti:

  • šios revoliucinės technologijos pristatymą Europos rinkoje;
  • pailgintą „antrojo gyvavimo" elektrinių transporto priemonių akumuliatorių naudojimą stacionariose situacijose;
  • potencialių įperkamų energijos ir judrumo paketų pasiūlymų kūrimą ir vertinimą.

Perdavimas iš transporto priemonės į elektros tinklą leidžia klientams valdyti vartojamos energijos tipą, išvengiant piko meto tarifų ir kuriant papildomas namų ūkio pajamas piko metu.  

 

Naudodami specialų dvikryptį įkroviklį ir „Nissan" kartu su „ENEL" sukurtą energijos valdymo sistemą, „LEAF" savininkai gali prisijungti įkrovimui mažo poreikio ir pigaus tarifo laikotarpiais su galimybe panaudoti transporto priemonės akumuliatoriuje sukauptą elektros energiją namuose, kai kainos aukštesnės, arba tiekti energiją atgal į tinklą, uždirbant pelną namų ūkiui. 

 „Mūsų klientai susipažinę su geromis kainomis, nes „Nissan LEAF" suteikia nepralenkiamą trijų centų už kilometrą kainą, važiuojant automobiliu. Su išmanaus tinklo technologijomis galime suteikti vairuotojams galimybę valdyti energijos rūšių derinio naudojimą, taip skatinant intensyvesnį atsinaujinančios energijos naudojimą ir suteikiant žymią finansinę naudą pasirinkusiems elektrines transporto priemones. 

„Asmeniniai tokių inovacijų privalumai aiškūs, tačiau tikime, kad ši technologija taip pat gali padėti užtikrinti švaresnės energijos infrastruktūrą ateities kartoms."  

„Nissan" – pasaulinis elektromobilių pardavimo lyderis, visame pasaulyje pardavęs 200 000 „Nissan LEAF", atvertė naują puslapį neteršiančio transporto istorijoje, panaudodamas visą elektrinių transporto priemonių potencialą su „ENEL" dvikrypčio įkrovimo technologija.