ELEKTROMOBILIŲ TINKLO PLĖTRA

Šiuo metu „Nissan LEAF" automobiliais prekiaujama apie 20 prekybos atstovybių Šiaurės Europos šalyse, tačiau jų skaičius didės.

„Kadangi „Nissan" didina „LEAF" gamybos apimtis, reikės plėsti mūsų EV tinklą. Norint tapti „LEAF" prekybos atstovu, reikia baigti papildomus techninius ir pardavimo mokymo kursus. Šiam tikslui taip pat būtinos tam tikros investicijos, susijusios, pavyzdžiui, su įrankiais ir įkrovikliais", – teigia „Nissan Nordic Europe" Komunikacijų skyriaus direktorė Taina Erkkilä.

Norvegijoje parduota per 1000 „LEAF" modelių

„LEAF" buvo palankiai sutiktas Šiaurės Europos šalyse.

„Balandžio mėnesį laimingajam pirkėjui Norvegijoje mes pristatėme 1000-ąjį „LEAF" modelį. Nuo „LEAF" prekybos pradžios Norvegijoje iki šio pardavimo momento buvo praėję tik 6 mėnesiai. Dabar mes pradėjome prekybą ir Suomijoje bei Estijoje. Tikimės sulaukti teigiamų rezultatų ir kitose Šiaurės Europos šalyse", – pasakoja Taina Erkkilä.

Didėjant užsakymų skaičiui kartu nuolat plečiamas ir įkrovimo stotelių tinklas. Visoje Norvegijoje jau įrengta keletas tūkstančių viešųjų įkrovimo stotelių. Danija yra ypač pažengusi į priekį kurdama greitojo įkrovimo stoteles: visi pagrindiniai šalies keliai ir miestai susieti su „Nissan" vietos partnerio – elektromobilių operatoriaus „CLEVER" greitojo įkrovimo tinklu. Estija taip pat daug investuoja į infrastruktūrą. Šiuo metu tiesiamas greitojo įkrovimo tinklas, kuris iki šių metų spalio mėnesio nusidrieks per visą šalį.